• De Chinese muur in Aragon, Finetres Muralla China de Finestres,
   een natuurwonder.
 • Op de via ferrata van Foradada De via ferrata
   van Foradada.
 • Waterpret op het stuwmeer van Barasona Waterpret
   op het meer van Barasona.
 • Wereldrecord langste worst op de longaniza feesten te Graus in 2017 Fiestas de la longaniza,
   worstenfeesten te Graus.
 • Rappel in Sieste (Sobrarbe) Rappel te Sieste,
   in Sobrarbe.
Ontspanning in een uitzonderlijk prachtige omgeving.  

(Aan de voet van) de Spaanse Pyreneeën.

De vakantiewoningen liggen centraal binnen het bereik van een hele waaier ontspannings mogelijkheden. Dit zowel 's zomers als 's winters, voor jong en oud, voor actie en avontuur of rustig weg.

Een sprookje voor natuurliefhebbers, rustzoekers, vogelspotters, sportievelingen … . Zowel te voet, op de mountainbike als met de moto of de auto kun je genieten van dit overweldigende natuurschoon. Natuurlijk zijn de Pyreneeën het natuurmonument van Spanje. Zo liggen in de buurt o.a. diverse Nationale natuurparken, zoals de Sierra de Guara.

De hoofdingrediënten zijn bergen, water en de Spaanse zon. Hierdoor is een groot aantal activiteiten zeer uniek. Geniet bovendien van honderden kilometers ongerepte natuur.

Maar hier bevinden we ons in "de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën". De vakantiehuizen liggen in laag-Ribagorza langsheen de Eseravallei. Dit is pal ten zuiden van de centrale en ook hoogste Pyreneeëntoppen. Deze locatie is de ideale uitvalsbasis om zowel de bergen als het binnenland te verkennen. Tegelijk kenmerkt het weer zich hier als ‘overwegend droog en zonnig’ en dit in tegenstelling tot het weer in het hooggebergte zelf. Het gemiddeld aantal zonuren bedraagt 2700 per jaar.

Minder bekend, maar minstens even mooi en interessant, zijn de streken Ribagorza, Somontano en Sobrarbe.

Je batterijen opladen met de zuiverste lucht.

Het berglandschap is ruig, puur, ongerept, afwisselend, wonderschoon en is beroemd om het uniek aanbod van fauna en flora. De prachtige omliggende bergjes bereiken amper 1200 m hoogte, afgewisseld met mooie blauwe meren of met wijnranken begroeide valleien. Door de unieke ligging, ongeveer halverwege de Middellandse en de Atlantische oceaan, is de invloed half mediteraan en half atlantisch, met als gevolg dat hier tientallen endemische planten- en dierensoorten voorkomen. Dit zijn soorten die dus enkel hier voorkomen. Ook veel bedreigde dier- en plantensoorten zijn hier nog aanwezig.

Een rugzak, een verrekijker en wandelschoenen, meer is er niet nodig om hier ontspannende vakantiedagen door te brengen., … .

De bevolkingsdichtheid is bijzonder laag en bedraagt amper 4 inwoners/km². Verspreid liggen kleine dorpjes inmiddels toch aan elkaar verbonden met goede wegen.

Er zijn meerdere grotere stuwmeren, waaronder 'Lago Barasona' (10 km²), wildwaterrivieren, vlakbij het hooggebergte, de 'Sierra de Guara ' (de Europese trefplaats voor canyoning en adventure) of verkies je cultuur, bouwkunst, folklore, tapas, fiestas, de plaatselijke wijnen of restauratie en bars vol streekgastronomie.

De nr. 3 van de Pyreneeën In het natuurpark van Ordesa

Natuurspectakel De Chinese muur van Aragon, overweldigende natuur.

Olvena langs de rio Esera Via ferrata van Olvena

Alle watersporten op het meer van Joaquin Costa Surfen op het meer van Barasona.

Canyoning Rio Vero te Alquezar De familiecanyon in de Rio Vero nabij Alquezar.