klimaat | centrale PyreneeŽn | Aragůn |
SKIËN IN CERLER      

Familieskiën, combineer zon en sneeuw in Spanje!

Spanje en skiën passen op het eerste gezicht niet samen. Integendeel echter. Genieten van het SPAANS KLIMAAT EN, na een uurtje noordwaarts rijden, SKIËN in het hooggebergte, IS UNIEK.

Klik voor de skipistes van Cerler.

Een betaalbare formule. Je verblijft met het gezin in een woning in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën. Je geniet er van een aangenaam klimaat, want 30 km voorbij de hoogste pyreneeëntoppen heerst Spaans landklimaat. In het hooggebergte is er uiteraard meer bergklimaat. 2, 3 of meer keren rijd je 1 uur naar het noorden met de wagen. Je koopt een skipas voor 1 dag... 8 u skiën naar hartelust. Heb je de volgende dag geen zin in skiën, er zijn andere activiteiten bij de vleet mogelijk.

 
 

52 km skipistes op de flanken van de hoogste Pyreneeëntoppen.

In het hart van de vallei van Benasque bevindt zich het winter-skistation van Cerler. Cerler ligt op 1500 m hoogte en is hiermee het hoogst gelegen dorp van de Aragonese Pyreneeën. De Aragonese Pyreneeën vormen het decor van de hoogste Pyreneeëntoppen.

Het skistation omvat 45 pistes voor alpine skiën (8 groene, 15 blauwe, 15 rode en 7 zwarte) met in totaal 52 km. Het hoogste vertrekpunt is de top van de Gallinero (2728 m) met de keuze tussen blauw, rood of zwart. 18 skiliften overbruggen een verval van 1200 m hoogte. In nood kunnen 13 km piste voorzien worden van kunstsneeuw.