Homepage  |  Klimaat  |  Pyreneeën  |  Aragón  |  Sierra de guara  |   Suggesties...
huesca
klein hoofdblad

Vakantiewoningen

Ligging - kaart

Ontspanning

Faq-vragen

Meer info-prijzen -boeking

Login

E-mailemail

Samenvattingemail

English version

Homepage

 

Ligging - kaart

'La Puebla' is een klein, typisch Spaans dorp in het binnenland van Noord Spanje. Het ligt een 100 km voorbij de Franse grens in het gewest Aragón, in de Pyreneeënprovincie Huesca. We bevinden ons in de uitlopers van de Pyreneeën.

spaanse pyreneeën

pico aneto
Voorgrond: het dorpje Puebla, achtergrond op 50 km: national park van Ordessa en de Monte Perdido (3e Pyreneeëntop).

Slechts 100 km voorbij de Franse grens. 'La Puebla' is een klein, typisch Spaans dorpje in het binnenland van Noord Spanje. Er wonen ca. 250 mensen. Het dorp ligt een 100 km voorbij de Franse grens in het gewest Aragón. Dit is vanaf Toulouse nog een 3,5 u rijden per wagen. La Puebla ligt op een boogscheut van het Ribagorza hoofdstadje Graus, op 25 km van de stad Barbastro, 80 km van de steden Huesca en Lérida, 130 km van Zaragoza, 250 km van Barcelona. Het ligt in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën met veel heuvels tot 800 m en enkele nog iets boven de 1100 m.

De streek is vreselijk mooi en niet zwaar toeristisch uitgebaat. Er is weinig tot geen gevaar voor criminaliteit. De woeste natuur is er prachtig met tussen de ruwe heuvels uitgesneden rivierkloven. In de omgeving zijn meerdere uitgestrekte stuwmeren. De vakantiewoning biedt vanop een heuvelflank uitzicht op het stuwmeer 'Lago Barasona'.

 
Streek

De streek is vreselijk mooi en niet zwaar toeristisch uitgebaat. De woeste natuur is er prachtig met tussen de ruwe heuvels uitgesneden rivierkloven. In de omgeving zijn meerdere uitgestrekte stuwmeren.

spaanse pyreneeën

ongerepte natuur
2362 km² met gemiddeld 4,9 inw./km² = een lust aan ongerepte natuur

graus

'Lago Barasona' ligt in de vallei van de Esera en verzamelt het water van de bergrivieren 'Río Esera' en 'Río Isabena'. De 'Río Esera' ontspringt op de noordhelling van het Maladeta massief op 2500 m hoogte. Dit is nabij de hoogste Pyreneeëntoppen in het natuurpark 'Posets-Maladeta'. 'Río Esera' mondt 70 km verder, over Olvena, uit in de 'Río Cinca' op een hoogte van 400 m.