• Wandelen in de kloof van Mont-rebei Kloof van Mont-rebei
   Houten hangpad 1.
 • Zicht op het meer van Canelles Kloof van Mont-rebei
   Meer van Canelles.
 • Kloof van Mont-rebei uitgehakte rots Kloof van Mont-rebei
   Door de uitgehakte rots.
 • kloof van Mont-rebei ongelofelijk landschap en zicht Mont-rebei
   Smalle kloof.
 • Op de wand van de Montsec Houten hangpad
   Op naar de top...
 • Alle spektakel samen in de kloof van Mont-rebei Kloof van Mont-rebei
   Houten hangpad 2.

Grootse vertoning van drie uur door de kloof van Mont-rebei!

Natuurliefhebbers worden gegarandeerd verliefd op de Aragonese Pyreneeën of de uitlopers ervan. Als je bovendien weinig last hebt van hoogtevrees, dan zijn er ook enkele spectaculaire klovenwandelingen. Deze klovenwandelingen liggen allemaal binnen 40 km afstand van de vakantiehuizen. Eén van de meest spectaculaire wandelingen van Spanje gaat door de kloof van Mont-rebei, in het Spaans 'el desfiladero of Congosto del Mont-rebei' genoemd.

De kloof wordt gevormd door de bergrivier Noguera Ribagorzano die de Sierra de Montsec doorsnijdt. Het hoogste punt van de Sierra is Santalis (1678 m) en is van ver in de omtrek te zien. Aan de noordkant biedt dit punt overigens een prachtig panorama op de hoogste Pyreneeëntoppen. De rivier vormt de natuurlijke grens tussen de gewesten Aragón en Catalonië. De steile Aragonese kant heet de Sierra de Montsec (of L’Estall), de Catalaanse overkant de Montsec d’Ares. Zoals de meeste bergriviertjes in deze streek, wordt ook de Noguera Ribagorzana op enkele plaatsen afgedamd. Aan de kloof begint zo het stuwmeer van Canelles, een mooi azulblauw meer met een lengte van 30 km.

Totaalspektakel!

Het spektakel is hier totaal. Naast het prachtige landschap, de rivier en de mooie bergen is er vooreerst de smalle, diepe kloof. Op sommige plaatsen gaan de wanden tot 300 m loodrecht naar beneden en is de breedte amper 25 m. Er is een metalen hangbrug voor voetgangers die beide oevers verbindt en dit een 40 m boven het waterniveau. Finaal zijn er ook 2 adembenemende houten hangpaden met trappen langs de loodrechte flanken van de kloof. Deze houten pasarelle is de apotheose van de tocht.

Het enige nadeel is dat de wandeling lineair is. Je kan bijgevolg enkel heen en terug wandelen of werken met 2 auto's met een verschillend start- en eindpunt. Om het mooiste spektakel met het hangpad en de hangbrug te kunnen doen en de tijd te beperken tot een 3-tal uur, adviseren wij aan om te starten aan de ‘Albergue de Montfalcó’. Daar geraak je via een grintweg van 15 km vanaf het dorpje Viacamp (langs de N-230). Mits voorzichtig wordt gereden is de grintweg bij droog weer absoluut te doen met een gewone wagen. De landschappen en bergtopjes langs de grintweg lonen reeds meer dan de moeite.

Congosto del Mont-rebei Stuwmeer van Canelles.

De metalen hangbrug van de kloof van Mont-rebei Metalen hangbrug.

Houten trappen Mont-rebei pasarelle Houten hangpad.