Het onbekende wandelparadijs van Spanje!

Spanje wordt steeds bekender als één van de allermooiste wandellanden van Europa. Het binnenland van Spanje heeft het allemaal: 15 nationale natuurparken, 200 natuurreservaten, 47 biosfeerreservaten, afwisselende landschappen, ongerepte natuur, gebergten, ... .

Onthaasten, plezier voor jong en oud, heerlijk stappen over ruige paden, tussen bergen, valleien, kloven, pure natuur, meren, wijngaarden, geuren van aromatische planten, zuivere lucht, ...

Wandelen van dorp tot dorp zonder een asfaltweg te hoeven kruisen of een mens te ontmoeten ... . Ja hier kan dit nog. We bevinden ons in de uitlopers van de Spaanse Pyreneeën (Somontano = voet van de berg). Ribagorza, Somontano en Sobrarbe vormen één groot, quasi ongerept natuurgebied van ca. 100 op 60 km. De bevolkingsdichtheid bedraagt amper 4 inwoners/km² en spreekt voor zich. De vakantiehuizen bevinden zich op de flanken van de Eseravallei. Voor de wandelliefhebber, natuurliefhebber, vogelspotter, ...  is hier nog zeer veel te ontdekken: alles is mogelijk: lichte of stevige wandelingen van 2 tot 5 uur, trektochten in de buurt, net iets meer dan wandelen, ... . De bergriviertjes Ésera, Isábena en Noguera Ribagorzano hebben er in de bergen een prachtig, voortdurend variërend landschap uitgebeiteld met ontelbare valleien en de kloven van Montrebei, Obarra, Olvena en Ventamillo. In de buurt bevinden zich ook drie nationale natuurparken (Sierra de Guara, Posets-Maladeta, Ordesa en Monte Perdido).

Minder bekend, maar minstens even mooi en interessant als de bekende locaties in de Spaanse Pyreneeën, zijn de streken Ribagorza, Somontano en Sobrarbe.

Ooit een 'camino de herradura' gewandeld? Letterlijk: hoefijzerpad. Dit zijn historische wandelpaden, ontstaan in lang vervlogen tijden. Ze waren voorbestemd voor voetgangers en lastdieren (paarden, muilezels). Hierdoor zijn ze smal, soms wat verhard met gevonden natuursteen en vaak opzij afgebakend met natuursteenmuurtjes. Haast alle wandelpaden zijn gelegen in een intacte natuurlijke omgeving, rond piepkleine dorpjes of Romaanse kerkjes met een rijk cultuurlandschap. HET IS EEN QUASI ONEINDIG AANBOD AAN FASCINERENDE WANDELTOCHTEN.

Hierna enkele links voor wandelroutes in deze omgeving: wandelingen in Ribagorza , wandelingen in Somontano, wandelingen in Sobrarbe.

Krijg 10 super wandelingen cadeau!

Als u bij ons BOEKT ontvangt u GRATIS het E-BOEK met 10 super wandelingen. Zo ontdekt u zonder moeite onmiddellijk de tofste plaatsjes en kan u maximaal genieten van dit groots, prachtig ongerept natuurgebied. Er zijn honderden bewegwijzerde wandelroutes, maar wij hebben de beste uitgeselecteerd. Bovendien zijn alle wandelingen rondgaand! Deze selectie wandelingen staan in geen enkele wandelgids samen gegroepeerd! De Spaanse taal vormt geen barrière, want hierbij wordt je smartphone, tablet of phablet je persoonlijke wandelgids! Veel wandelplezier!

Van Olvena naar Puebla de Castro Wandelen langs de congosto van Olvena

De Sierra de la Carrodilla te Estadilla Naar Estadilla over de Sierra de la Carrodilla

De Sierra de Ubiergo tot Torreciudad Op de GR17 naar Torreciudad, langs het meer van El Grado

Het meer van El Grado Langs de flanken van het meer van El Grado

Congosto de Olvena Op de kam naast de kloof van Olvena aan de Río Esera